Правоохоронець з Харкова йде під суд за вимагання хабаря

Фото: ДБР

Державне бюро розслідувань завершило слідство щодо одного з правоохоронців Харківської області та його колишнього колеги, яких підозрюють у тому, що вони вимагали $ 100 000 за нібито «закриття справи» стосовно колабораційної діяльності.

Про це Харків Times повідомили у ДБР.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисники дізнались, що один з їхніх давніх знайомих перевіряється іншим правоохоронним органом на причетність до колабораційної діяльності. Вони зустрілись з ним та запропонували допомогу у закритті кримінального провадження та, відповідно, уникнення кримінальної відповідальності», – йдеться у повідомленні.

За те, щоб прикрити справу та допомогти знайомому та двом його нібито «подільникам», борці зі злочинністю зажадали сто тисяч доларів, які згодом погодилися знизити до семидесяти тисяч.

Родзинкою на цьому «торті» є те, що сумлінні й чесні колеги підозрюваного у вимаганні якраз мали закрити це розслідування за відсутністю у діях фігурантів складу злочину.

А підозрювані якраз розповідали, ніби більшу частку хабаря мають «передати своїм колегам, що ведуть розслідування».

Нині обвинувальний акт щодо закінченного замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживанням довірою, за попередньою змовою групою осіб вчинене в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 190 КК України) вже направлено до суду.

Як повідомляв Харків Times, у липні 2023 року за підозрою в отриманні $ 35 000 хабаря був затриманий прокурор однієї з окружних прокуратур Харкова.

У березні цього року правоохоронці взяли під варту в Харкові трьох працівників податкової служби, які підозрюються у вимаганні грошей з підприємців під загрозою арешту майна та припинення бізнесу. «Винагороду» вони пропонували оформити, як «благодійний внесок чи допомогу ЗСУ», але насправді клали гроші собі в кишеню.